Op zoek naar integratieve psychotherapie opleiding?

 
integratieve psychotherapie opleiding
Welkom Psychotherapie Aalst.
Integratieve psychologie is een allesomvattend geheel van de verschillende stromingen en zienswijzen binnen de psychotherapie, met als groot voordeel dat de cliënt op een gepaste en unieke wijze zal ondersteund worden naargelang de problematiek. Na het volbrengen van mijn 4-jarige therapeutenopleiding onder supervisie van Dr. Roose startte, ik in 2009 mijn thuispraktijk. Vanuit mijn leergierigheid en even grote gedrevenheid om mensen steeds beter te kunnen ondersteunen binnen hun proces, is en blijft het een must om steeds nieuwe opleidingen en bijscholingen te volgen. Om kinderen en jongeren nog beter te kunnen begeleiden binnen hun weg naar volwassenheid, volgde ik bijkomend de 1-jarige opleiding Integratieve kinder-en jeugdpsychotherapie.
Postgraduaat psychotherapie: optie volwassenen Opleidingsinfo Universiteit Antwerpen.
In het derde en vierde opleidingsjaar zijn er 30 tot 35 contactdagen. De opleiding is erkend door de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling VVCEPC. De opleiding wordt erkend volgens het stelsel van educatief verlof. Greet Vanaerschot coördinator, Els Brunfaut, Jan Callens, Ellen Gunst, Marc Hebbrecht, Lieve Van de Wiele, Nils Verbeeck, Linda Van Nuffel, Anne Neyskens.
Nieuw Opleidingsprogramma AIHP Platform psychotherapie.
Het Platform Psychotherapie accrediteert de opleidingen van de AIHP als CPD Continuous Professional Development. Volgende themas worden aangeboden.: het 4-jarig postgraduaat psychotherapie volgens de integratieve humanistisch-experiëntiële modaliteit in samenwerking met VIVES Hogeschool geassocieerd met de KU Leuven. integratieve kinder en jeugdpsychotherapie.
0510.
Bij deze laatste verdwijnt immers de herkenbaarheid van de monotheorieën. Daarenboven kan een diepgaande integratie slechts gebeuren als er ook andere fundamentele wetenschappen bij betrokken worden, zoals psychologie, en enkele niet-psychologische wetenschappen zoals systeemtheorie met de post-Darwiniaanse evolutieleer, de werking van de hersenen met de psychofarmacologie, de gegevens van de humanistische psychologie met betrekking tot de groei zelfrealisatie van de persoonlijkheid, allemaal onmisbare elementen die in geen enkele psychotherapieschool terug te vinden zijn, en die dus zullen ontbreken bij een goedbedoelde integratieve" psychotherapie.
Integratieve psychotherapie VindeenTherapeut.be.
Dit kan echter ook per sessie afwisselen, al naargelang jouw nood of de situatie. Vind hier een integratief psychotherapeut. De AIHP Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie biedt een integratieve therapieopleiding en integratieve bijscholingen. De Educatieve Academie biedt opleiding tot IV-therapeut interactionele Vormgeving en biedt ook integratieve bijscholingen.
Wie ben ik? Psycholoog in Gent Mark Rabijns.
Ik ben erkend als psycholoog door de psychologencommisie Erkenningsnummer 791116269. Tevens ben ik ook lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen VVKP, Belgische Federatie van Psychologen BFP, Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie BNVIP en de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapeuten VVGT. Wie ben ik? Papa, man, psycholoog, psychotherapeut, coach en in een vorig leven informaticus. Mijn drive om te werken als psycholoog komt in belangrijke mate voort uit mijn beslissing om het roer volledig om te gooien na een carrière als projectmanager. Ik zocht iets waardevoller en ging opnieuw studeren. Omdat ik de interactie tussen gedachten, gevoelens en gedrag beter wilde begrijpen, startte ik de studie Psychologie UGent en een 4-jarige opleiding tot Integratief Psychotherapeut AIHP. Nadien startte ik een vorming tot schematherapeut Schematherapie opleidingen Hannie Van Genderen en Loopbaancoach Arabel. Mijn interesse gaat vooral uit naar het begeleiden van groeiprocessen die mensen doormaken. Daarbij zal ik steeds mijn eigen passie combineren met wetenschappelijk onderbouwde theorieën en behandelingswijzen. Mijn overtuiging is dat iedereen op bepaalde momenten in zijn of haar leven baat kan hebben bij psychotherapie.
Historiek BNVIP vzw.
U bevindt zich hier: Home / Historiek. De Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie BNVIP is een professionele beroepsvereniging die zich als doel stelt om, zowel in België als in Nederland, maar ook in de rest van Europa, de ontwikkeling van de integratieve psychologie en psychotherapie te bevorderen; toe te zien op de inhoudelijke kwaliteit van de opleidingsinstituten voor integratieve psychotherapeuten en aanverwante beroepen, en de beroepsbelangen van deze professionelen te verdedigen.
K-ONSULT Empowers people, empowers you.
Na meer dan 10 jaar ervaring in HR, richtte ik in 2007 K-onsult op, verdiepte ik me verder in coaching en volgde ik een vierjarige opleiding integratieve psychotherapie. Als psychotherapeute werk ik twee dagen per week bij Senses Praktijkhuis te Mortsel, vooral rond themas als burn-out, stress en hoogsensitiviteit.

Contacteer ons