Op zoek naar als psychotherapie niet helpt?

 
als psychotherapie niet helpt
Wat moet ik doen als de behandeling bij een psycholoog niet helpt? solvo.nl.
Wat moet ik doen als de behandeling bij een psycholoog niet helpt? Ik heb depressie en wordt sinds december behandeld, maar ik het het idee dat het niet beter gaat. Mijn psycholoog en ik praten gewoon en ik denk niet dat dit mij zou helpen.
Hoe werkt psychotherapie?
Als het goed voelt kunnen jullie vanaf de volgende sessie samen op weg. Een kennismakingsgesprek wordt meestal aangerekend als een gewone sessie en is meestal even lang gemiddeld 1u of 1u30. Vraag hierover gerust informatie bij het maken van deze afspraak. Tijdens de volgende sessies ga je dieper in op jouw thema. Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld door gesprek, door oefeningen, op een creatieve manier, afhankelijk van de therapievorm en de hulpvraag. Niet alle therapie is gesprekstherapie. Er zijn vele methoden van psychotherapie. De aanpak kan ook verschillen van sessie tot sessie. Belangrijk is dat jij je goed voelt bij de manier van werken. De psychotherapeut helpt jou om op een draagbare manier emoties te voelen, te kijken naar jezelf en inzichten te krijgen.
Mijn behandeling werkt niet Psychologie Magazine.
Probeer, als dat mogelijk is, een afspraak te maken met iemand die gespecialiseerd is in psychofarmacologie, want misschien ligt jouw situatie wat gecompliceerder dan het standaard geval. Ook is het belangrijk dat je snel een dokter vindt die je probleem serieus neemt. Een psycholoog die de problemen die jij hebt niet echt begrijpt of gelooft helpt je bepaald niet integendeel.
Psychotherapie. Hoe helpt het, hoe werkt het?
heeft hierbij een eigen denkkader waarbij het aandacht schenkt aan ons denken, ons doen en onze beleving. Als psychotherapeut beschik je niet over een pasklaar antwoord voor iedereen. Wanneer je in psychotherapie gaat zal de I.V. therapeut eerst aandachtig luisteren naar jouw verhaal.
Mijn therapie werkt averechts Psychologie Magazine.
Als u hulp wilt voor die zelfmoordgedachten, dan kunt u hier advies krijgen: 113online.nl. U kunt het ook aan uw huisarts vragen. Praat ook met uw therapeut over uw ontevredenheid; die kent u intussen en kan zijn werkwijze wellicht aanpassen, of u verwijzen naar iemand die beter bij u past. Het gebeurt vaker dat mensen gedeprimeerd raken van een diagnose. Helaas is de gezondheidszorg zo georganiseerd dat er zonder diagnose niet wordt vergoed. Gelukkig helpt een diagnose ook bij zelfacceptatie: ik ben niet stom, ik heb een handicap, dus het is niet zo vreemd dat ik soms moeite heb.
8 vragen over psychotherapie Gesprekken met een hulpverlener.
Wat als er voor mijn probleem nog geen effectieve behandeling is? Psychotherapie" is een van de belangrijkste middelen die we hebben om psychisch leed te verlichten. Maar het is ook duidelijk dat er niet voor elk psychisch probleem een bewezen werkzame behandeling is.
Hoe werkt psychotherapie nu eigenlijk? Psychopraat.
Maar dat is heel normaal denk ik, ik ben ook nog niet zo lang bezig en moet nog veel leren. Ik zou graag nog een therapie-opleiding starten om toch nog wat bij te leren en mezelf wat zekerder te voelen. Ook merk ik dat het helpt als ik van andere psychologen of therapeuten hoor of lees dat laatste eigenlijk nog beter, want dan staat het er heel duidelijk en kan ik het ook een aantal keer opnieuw lezen wat volgens hen werkt. Toevallig kwam ik vandaag op Doorzien een leuke blog van een andere psycholoog een interessant stukje tegen over hoe zij aankijkt tegen de werking van psychotherapie.:
Waarom therapie niet werkt kayakangst.
Het nadeel is, dat de hulp niet helpt. David Smail heeft een aantal boeken geschreven. Ze zijn helaas niet in het Nederlands vertaald. Ik heb The nature of unhappiness gelezen, een heruitgave van The origins of unhappiness en How to survive without psychotherapy. Het eerste boek is wat meer theoretisch van opzet, maar beide zijn goed leesbaar en je hoeft geen psycholoog of filosoof te zijn om te begrijpen wat Smail wil zeggen. Als je wel filosoof bent, zou je misschien willen dat hij zijn idee: Wilskracht bestaat niet wat verder uitwerkt. Het effect van psychotherapie is beperkt als je die in het felle licht van Smails kritiek bekijkt, maar voor mensen met problemen zou het een groot verschil kunnen maken als ze zicht krijgen op de vele oorzaken van hun pijn.

Contacteer ons