Zoeken naar psychotherapie depressie

 
psychotherapie depressie
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT bij depressie RINO opleiding inspiratie voor professionals in de GGZ.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT bij depressie. Interpersoonlijke psychotherapie IPT bij depressie. van de acute fase tot terugvalpreventie. 13 Mei 2019 01 Okt 2019. Ma 13 Mei 2019. Di 14 Mei 2019. Di 01 Okt 2019. Inclusief online aanvullende literatuur, exclusief boek en lunch.
Depressie behandeling Psycholoog-JoVo te Nokere.
Als het enigszins mogelijk is kiest de Psychologenpraktijk voor een psychotherapie zonder medicatie. Depressie behandeling: de rol van huisarts familie. Uw huisarts kan een zuiver medische oorzaak van de depressie uitsluiten en, indien nodig, doorverwijzen voor een depressie therapie naar een psychotherapeut en/of psychiater.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT is een relatief nieuwe therapie die gebruikt wordt als behandelvorm bij depressie. IPT is één van de meest effectieve behandelmethoden bij lichte tot matige depressies. IPT is in een aangepaste vorm ook beschikbaar voor mensen met een bipolaire stoornis.
Cognitieve therapie Wikipedia.
Cognitieve Therapie CT is een vorm van psychotherapie die ontwikkeld is door de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hij onderzocht de psychoanalytische, of psychodynamische, veronderstelling dat een depressie voortkomt uit naar binnen geslagen woede en zou verdwijnen als de oorzaak ervan werd opgespoord en de kwaadheid opnieuw beleefd en verwerkt zou worden.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT Hulpgids.
Interpersoonlijke psychotherapie IPT. Wat is Interpersoonlijke psychotherapie IPT? Bron: Vereniging IPT IPT is een kortdurende, focale, steunende gesprekstherapie specifiek ontworpen voor de behandeling van ambulante depressieve patiënten. Naast depressie wordt IPT ook toegepast bij boulimie. IPT is opgenomen in de richtlijnen voor de behandeling van depressie en van eetstoornissen.
Mikado-praktijk is een praktijk voor psychotherapie en coaching.
Wie zijn we. Mikado is een praktijk voor psychotherapie, training en coaching in Antwerpen. Jongeren vanaf 16 jaar en jongvolwassenen kunnen bij ons terecht voor de behandeling van verschillende klachten zoals angst, depressie, dwangklachten en interpersoonlijke problemen, zowel individueel als in groep.
Psychoanalytische psychotherapie.
Annemie Van de Vondel. Soms wordt iemand belemmerd in zijn of haar functioneren door gevoelens van depressie, angst of onzekerheid. Deze gevoelens zijn soms moeilijk te plaatsen en men weet niet altijd precies waar ze vandaan komen. Zo kan men vastlopen in relaties of in werk, weinig vooropgestelde doelen worden nog gerealiseerd, het leven kan uitzichtloos of kleurloos worden. Psychoanalytische psychotherapie is bedoeld voor mensen met psychische problemen die inzicht zoeken in het ontstaan van hun moeilijkheden en deze willen verwerken.

Contacteer ons