Zoeken naar vormen van psychotherapie

 
vormen van psychotherapie
Soorten psychotherapie.
Relatietherapie en gezinstherapie zijn twee vormen van psychotherapie die ook wel systeemtherapie worden genoemd. De term systeem duidt op de sociale systemen of netwerken waar iedereen deel van uitmaakt: het gezin, de partnerrelatie, werk en vriendenkring. Kenmerkend voor deze vormen van therapie is dat zij het ontstaan van individuele klachten vooral bekijkt vanuit de wisselwerking tussen partners of gezinsleden.
Wat is Psychotherapie en Cognitieve Gedragstherapie?
Psychotherapie kan vele vormen aannemen omdat er verschillende stromingen zijn zoals bv. psychoanalyse, gezinstherapie, cliëntgerichte gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie, Elk van deze stromingen heeft een eigen visie en een eigen aanpak. In onze praktijk gebruiken wij vooral cognitieve gedragstherapie, wat een zeer praktische, wetenschappelijk-gebaseerde, actieve therapievorm is.
PSYCHOTHERAPIE: VOLWASSENEN naiade.
Voor ieder wat wils. Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie individuele therapie, relatietherapie, groepstherapie. Daarnaast is er ook een brede waaier aan specifieke modellen cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, psychoanalytische therapie, elk met hun eigen theoretische basis en methodische benadering.
Therapievormen: welke soorten therapie zijn er? PsychoseNet.
Cognitieve gedragstherapie bij psychose. Psycholoog David van den Berg legt uit hoe cognitieve gedragstherapie kan worden ingezet bij psychose. De kracht van verbeelding Over creatieve therapie en beeldend communiceren. Na een zeer stressvolle periode wordt Amber, creatief therapeute van origine, psychotisch.
INTEGRATIEVE PSYCHOTHERAPIE.
Bron: Educatieve Academie Berchem. Deze benadering werkt vanuit de combinatie van verschillende vormen van psychotherapie. Omdat elke mens een unieke benadering nodig heeft en het transpersoonlijke soms onderschat werd in psychotherapie, past deze integratieve visie helemaal in het werk van Ingeborg en de docenten en therapeuten in De evolutie.
Nieuwtjes Praktijk Galena praktijk voor psychotherapie.
60 % van de kostprijs van een cursus mindfulness, met een maximum van 120 euro per kalenderjaar. Je kunt beide vormen van therapie psychologische begeleiding en mindfulness combineren, maar de tussenkomst bedraagt nooit meer dan 120 euro per kalenderjaar. De jongere heeft nog recht op kinderbijslag. zie voorwaarden volwassenen. Wat te doen? Vlaams en Neutraal ziekenfonds. 5 keer per jaar krijgt men een tussenkomst van 10 euro, met een maximum van 50 euro per kalenderjaar. sessies vinden plaats bij een master in de orthopedagogie of psychologie. psycholoog moet aangesloten zijn bij de Psychologencommissie. Wat te doen? Bezorg het ingevulde document psychotherapie dat je terug vindt op de website van VNZ en dan wordt de terugbetaling gestort op de bankrekening vermeld in je dossier.
Postgraduaat psychoanalytische psychotherapie Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven.
In de postgraduaatopleiding psychoanalytische psychotherapie van de KU Leuven wordt je geschoold tot specialist in de verschillende vormen van psychoanalytische psychotherapie: individuele en groepspsychotherapie en partner en gezinstherapie, zowel binnen een ambulant als een residentieel kader. Je verwerft theoretische basiskennis, leert psychopathologische beelden beoordelen vanuit een psychodynamisch perspectief, en bestudeert de verschillende kaders en hun indicatiecriteria, mogelijkheden en beperkingen, en de factoren in een psychotherapeutisch proces.
Psychotherapie Dimence.
Uw behandelaar kijkt welke vorm het beste bij uw problemen past. Soms worden verschillende vormen van psychotherapie gebruikt. U kunt als individu psychotherapie volgen, maar ook binnen een groep of als systeembehandeling met bijvoorbeeld uw gezin of partner. Hoe werkt psychotherapie?

Contacteer ons