Meer resultaten voor psychoanalytische psychotherapie

 
psychoanalytische psychotherapie
bol.com Inleiding in de psychoanalytische psychotherapie 9789062832958 M.H.M. de Wolf Boeken.
Toon meer Toon minder. Dit boek is de tweede, herziene druk van het boek van De Wolf uit 1998; het geeft een uitgebreid overzicht van de hedendaagse psychoanalytische psychotherapie. Het bestaat uit drie delen: de verschillende theoretische modellen, psychopathologie, behandelvormen.
Psychoanalytische psychotherapie NVPP.
Psychoanalytische therapie is een vorm van psychotherapie gericht op het betekenis geven aan en ontwikkelen van de innerlijke wereld van de cliënt. Het gaat om het verhelderen van de achtergrond en betekenis van psychische problemen die het dagelijks functioneren van mensen aantasten en hen hinderen in hun relaties.
Psychoanalytische psychotherapie.
Is psychoanalytische therapie dan niet hetzelfde en veel duurder dan een goed gesprek met goede vrienden? Psychoanalytische therapie is zoals elke andere psychotherapie niet een toevallige, geïmproviseerde onderneming zoals een deugddoend of betekenisvol gesprek met een familielid, een vriend of een buurman.
Psychoanalytische Psychotherapie Psycholoog Gentbrugge.
Door open en vrij te associëren toont er zich iets van het onbewuste dat jou stuurt en waar we mee kunnen werken. Door interpretaties, vragen te stellen en verbanden te leggen kan er in psychoanalytische psychotherapie inzicht verworven worden in die onderbewuste onderbouw.
Psychoanalyse en psychoanalytische psychotherapie Hulpgids.
Wellicht heeft u al eens het gevoel of het vermoeden gehad dat de oorsprong van uw problemen samenhangt met vroegere ervaringen. Uw wens om uw problemen door te werken kan de keuze voor psychoanalyse of psychoanalytische psychotherapie mede bepalen. Tijdens de intake bekijkt de psychotherapeut samen met u welke vorm van psychotherapie het beste bij u past. Daarbij spelen de aard en de ernst van uw problemen een rol, maar ook de tijd en energie die u kunt besteden. In een adviesgesprek zal de psychotherapeut de mogelijkheden voor psychotherapie met u bespreken. Eventueel wordt u doorverwezen naar een andere psychotherapeut of hulpverlener. Voor meer informatie. Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse NVPA.
PEN Psychodiagnostics Kortdurende Psychodynamische Psychotherapie.
In deze cursus worden de kernaspecten van de psychoanalytische theorie over het onbewuste, de determinering van symptomen en de ontwikkeling van de subjectiviteit op begrijpelijke wijze toegelicht. Voorts komt de psychoanalytische psychodiagnostiek, vooral gericht op de indicatiestelling voor kortdurende psychodynamische psychotherapie KPP uitvoerig ter sprake.
Psychodynamische Psychotherapie PP GGz De Viersprong.
Behandeling en coaching. Home Behandelingen Psychodynamische Psychotherapie PP. Psychodynamische Psychotherapie PP. Wat is psychodynamische psychotherapie en hoe kunnen we je ermee helpen? In psychodynamische psychotherapie ligt de nadruk op je persoonlijke en interpersoonlijke belevingswereld.: Je persoonlijke belevingswereld zijn je gedachten, fantasieën, dromen, idealen, emotionele en lichamelijke gewaarwordingen.
Psychoanalytische therapie PsychoseNet.be.
Omgaan met overspoelende ervaringen angst, stemmen, hopeloosheid is daar een onderdeel van. Voor wie is psychoanalytische therapie geschikt? Psychoanalytische therapie is geschikt voor wie wil exploreren hoe psychische problemen samenhangen met ruimere uitdagingen in het leven en die wil zoeken naar andere antwoorden.

Contacteer ons